Opleiden

SHMC is gespecialiseerd in praktijkgerichte trainingen, opleidingen en coachingstrajecten binnen het gehele sociale domein. Onze hoogopgeleide professionals, die midden in het werkveld staan, volgen alle ontwikkelingen op de voet. Zij weten dit te vertalen naar actuele thema’s die tijdens trainingen uitgebreid aan bod komen.

Wij streven naar maatwerkoplossingen om zo goed mogelijk aan uw vraag te voldoen. Samen met de docent wordt een training of opleiding op maat gemaakt. Het programma wordt samen met u opgesteld zodat vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden.

Naast maatwerktrainingen verzorgt SHMC onder andere:

 • Actualiteitendagen wet- en regelgeving
 • Congressen en discussiedagen
 • Individuele en/of groepscoaching
 • Praktijkgerichte basiscursussen (rechtmatigheid, participatie, Wmo, handhaving, etc.)
 • Vaardigheidstrainingen

Ook organiseren we elk half jaar een voor- en najaarstraining. In een halve dag wordt u volledig op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in het sociale domein. Dit doen we door middel van plenaire voorlichting en interactieve workshops.

Basiscursus Wmo - Nieuw! -

 

De Wmo2015 is inmiddels geruime tijd in werking. De (interpretatie van de) wetgeving en uitvoering zijn nog in beweging en gemeenten zijn zoekend naar de invulling van de ruimte die de Wmo biedt. Het is daarom van belang om van de belangrijkste ontwikkelingen op de hoogte te zijn. SHMC biedt een zeer compleet programma dat je in staat stelt om de juiste ondersteuning van burgers vast te stellen en daarvoor een zorgvuldig besluit te nemen.

lees meer over Basiscursus Wmo - Nieuw! -...

Handhaving & Controle Sociaal Domein - Nieuw! -

In het voorjaar van 2018 organiseert SHMC de opleiding handhaving en controle in het sociaal domein. Deze praktijkgerichte opleiding bestaat uit verschillende modules. Zowel beginnende als ervaren handhavers kunnen zich inschrijven op de modules die voor hen interessant zijn.

De verschillende modules hebben betrekking op de theoretische (juridische) achtergronden en op de praktische vaardigheden die nodig zijn voor het uitoefenen van het handhavingsvak. Daarnaast gaat de opleiding in op de rol van handhaving in het brede sociale domein, Participatiewet, Wmo én Jeugdwet.

lees meer over Handhaving & Controle Sociaal ...

Werk

Zorg

 • Basiscursus Wmo
 • Voorlichting Wmo en Jeugdwet voor medewerkers Participatiewet
 • Handhaving binnen de Wmo en Jeugdwet
 • Bewustwording fraudealertheid voor medewerkers Wmo en Jeugdwet

Coaching

SKJ accreditatie

Een aantal van onze opleidingen zijn geaccrediteerd. Zo krijg je nu punten voor je beroepsregistratie bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) voor de basiscursus Wmo van SHMC. Geregistreerde jeugdwerkers verkrijgen 15.00 punten na het behalen van deze cursus.

De basiscursus Wmo bestaat uit 3 modules:

 • Wmo 2015 (5.00 punten)
 • Actualiteiten, jurisprudentie, rapporteren en beschikken (5.00 punten)
 • Privacy, handhaving en toezicht (5.00 punten)

Klik hier voor meer informatie over de basiscursus Wmo.

Spiegelingstraject ISD Noordoost

Via een praktijkgerichte maatwerk-aanpak hebben ervaren coaches van SHMC de kennis en kunde van verschillende medewerkers van de ISD Noordoost in beeld gebracht. Dit hebben we gedaan via één-op-één coaching tijdens intakegesprekken, waarin de medewerkers zich veilig voelden en open stonden voor aandachts- en verbeterpunten.

“Het resultaat was een advies waarmee we onze organisatie kunnen verbeteren en waarmee we het vakmanschap van onze medewerkers verder kunnen ontwikkelen”
(Jaap Dijkema, Teammanager ISD Noordoost)