Jobcoaching

Erkende jobcoachorganisatie
SHMC is een erkende jobcoachorganisatie. SHMC is een contractpartner voor onder andere het UWV voor het inzetten van individuele jobcoachingstrajecten.

Jobcoaching op maat
We werken in principe op individuele basis en maken bij voorkeur gebruik van huisbezoek of een locatie (gespreksruimte) in de buurt van de kandidaat. Omdat we een brede pool van coaches hebben kunnen we de juiste coach met expertise en netwerk inzetten. We maken in de jobcoaching gebruik van de overlap in het sociaal domein: veel van de problematiek, vraagstelling en arbeidsmarkt-bewerking komt overeen en kan elkaar versterken. Voor jobcoachings­trajecten zetten we specifiek coaches in die regionaal de dossiers oppakken en beheren, in de uitvoering gaat de coach gebruik maken van de kennis, expertise en netwerk van de regionale arbeidsmarkt die hij nodig heeft om de kandidaat en werkgever het beste te begeleiden.

Methodiek
SHMC werkt in zijn dienstverlening jobcoaching vanuit het supported employment principe. De methodiek is erop gericht dat de klant ondersteund wordt voor, tijdens en na het vinden van een baan. De werkgever speelt hierin een belangrijke rol en wordt dan ook ondersteund in het leren omgaan met de mogelijkheden van de persoon (eerder dan op de beperkingen). De coaching is gericht op twee fundamentele elementen: betaalde arbeid onder dezelfde voorwaarden als medewerkers zonder een afstand tot de arbeidsmarkt en inclusie op de reguliere arbeidsmarkt, dus niet in een beschermde omgeving. De jobcoaching wordt waar mogelijk geborgd langs meerdere lijnen, zoals de werkgever, de directe collega’s op het werk, de sociale context van de kandidaat en professionele ondersteuning. De kandidaat wordt begeleid naar een bij de functie en het bedrijf passend niveau van vaardigheden. De jobcoach blijft de kandidaat en werkgever op maat ondersteunen om wederzijdse behoeften op elkaar af te stemmen. In een concreet plan van aanpak worden de individuele coachingsdoelen opgesteld.

 

Ronald Mosterd

rmosterd@shmc.nl
0621360107

"Iedereen verdient het om iemand in zijn leven tegen te komen die jouw ware potentieel ziet."

Kjeld van Beekhuis

Ik ben opgegroeid in een harde sales cultuur waarin er maar één ding telde en dat was winnen. Het resultaat was leidend en er was weinig persoonlijke aandacht. Nadat ik daar uitgeblust raakte, maakte ik kennis met het trainen en coachen van jongvolwassenen. Ik ontdekte dat mijn communicatieve kwaliteiten helpen om deze jongeren met uiteenlopende problemen te bereiken en deze weer enige sturing te geven in hun nog jonge leven. De passie voor het trainen, coachen en begeleiden verbrede zich in de jaren op meerdere leefgebieden. Nu al jaren ben ik een gepassioneerde jobcoach, werkcoach en trainer in het sociaal domein.

Regio: Assen – Groningen – Emmen

Werkgebieden: Naar Werk, Werkfit maken en Jobcoaching

 

kbeekhuizen@shmc.nl
06-15 388729

"Vanuit een oprechte interesse en met een natuurlijk sociale instelling ben ik in staat om mensen in beweging te brengen."

Bart van der Sterren
Mijn toegevoegde waarde ligt in de combinatie van coaching, begeleiding, jobhunting en bemiddeling. Bovendien heb ik ervaring met diverse doelgroepen en het opbouwen en onderhouden van werkgeverscontacten. Ik weet de weg bij het UWV en gemeenten, zoek bestaande kansen en creëer nieuwe.

Ik kan goed luisteren en vraag door om tot de kern te komen. Ik zie kansen en weet ze te benutten. Dankzij deze eigenschappen krijg ik mensen (werkzoekenden en werkgevers) in beweging. Dit doe ik met een gezonde dosis humor. Daarbij deel ik het streven naar een samenleving waar iedereen werkt en meedoet.

Regio: Zwolle

Werkgebieden: Naar Werk, Werkfit maken en Jobcoaching

bvandersterren@shmc.nl
06-26951100

"Kleurrijk jezelf zijn, in balans met jezelf en je omgeving, doen waar de blij van wordt en wat past bij je kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden. Dat is de uitdaging waarin ik je graag support!"

Annie Sturing

Werken in het sociale domein is voor mij mensen ondersteunen die zich (graag en soms tegen de stroom in) willen ontwikkelen. In mijn werk als jobcoach voor de GGZ heb ik jaren lang ervaring opgedaan in het coachen van mensen met een psychische kwetsbaarheid. In de coaching kan ik een effectieve interventie toevoegen: IEMT. Integral Eye Movement Therapy is een methodiek voor verandering van ongewenste negatieve emoties.

Aansluiten bij de wens van mijn coachee, samen puzzelen en actie ondernemen om persoonlijk en arbeidsmatig ontwikkelen, een passende plek vinden, het zijn de dingen waar ik graag samen in optrek.

Werkgebieden: Naar Werk, Werkfit maken en Jobcoaching

asturing@shmc.nl
06-26016024