Ontwikkelen

Uw partner in het Sociaal Domein: samen voor de beste oplossing
De arbeidsmarkt in het Sociaal Domein is krap, terwijl er in andere sectoren juist veel aanbod van personeel is. Wij investeren daarom niet alleen in de kwaliteit van de gearriveerde professional, maar gebruiken een deel van ons rendement om werkzoekenden klaar te stomen voor een baan in het sociaal domein.

 

Social Return on Investment (SROI) is vanzelfsprekend voor ons

Waarom doen we dat?

 • Wij zetten onze specialistische kennis in binnen het Sociaal Domein en onze inzet wordt bekostigd met publiek geld. Wij vinden het niet meer dan normaal dat we hier zorgvuldig en verantwoord mee omgaan en dat een deel van ons resultaat ook weer terugkomt bij het publiek. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dan ook iets vanzelfsprekends.
 • Wij vinden dat werkzoekenden en schoolverlaters een duurzame plek op de arbeidsmarkt verdienen. Via ons ondernemerschap, ons netwerk in het Sociaal Domein en via de SHMC-opleidingen beschikken we over de mogelijkheden om daar een succesvolle bijdrage aan te leveren.
 • De verwachting is dat de krapte op de arbeidsmarkt binnen het Sociaal Domein groter wordt. Door het scholen, coachen en inwerken van de professional van de toekomst leveren we een bijdrage aan toekomstbestendige oplossingen in ons werkgebied.

Voor wie doen we dit?
Via de SHMC academy kunnen we werkzoekenden helpen om een stap te zetten in of richting het Sociaal domein. Het kan hierbij gaan om:

 • Schoolverlaters
 • Werkzoekenden die een bijstands-, of WW-uitkering ontvangen, of in een outplacementtraject zitten.
 • Mensen die werken, maar een carrière-switch overwegen

Waarnaartoe kunnen we mensen ontwikkelen?
Wij kunnen aspirant-professionals opleiden, coachen en inwerken richting de volgende functies in het Sociaal domein:

 • Bijstandsconsulent / Klantmanager Werk en Inkomen
 • Consulent Wmo
 • Jeugd- en Gezinsprofessional*
 • Schuldhulpverlener en budgetcoach
 • Handhaver in het sociaal domein

(* voor beginnende Jeugd- en Gezinsprofessionals beschikt SHMC over een geaccrediteerd praktijkprogramma, waarmee je als beginnende professional je SKJ-registratie kunt afronden)

Traineeships Wmo en Jeugd

Ontwikkel jezelf samen met SHMC in 4 maanden tot een vakbekwaam professional in het Sociaal Domein

Wij krijgen er energie van om junioren en zij-instromers te helpen om een structurele plek op de lokale arbeidsmarkt in te nemen. Dat doen we via onze traineeships, waarin we ons netwerk, onze kennis van het sociaal domein en ons opleidingsapparaat combineren!

Binnen een traineeship volg je een opleidingsprogramma, doe je werkervaring op, krijg je coaching en doe je mee aan intervisie met collega’s.

Vanaf 5 september starten we met traineeships voor Wmo consulenten en Jeugdconsulenten. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!

Folder traineeship jeugd
Folder traineeship wmo

De SHMC academy

De SHMC Academy bestaat uit een aantal stappen die opeenvolgend en deels tegelijkertijd verlopen:

1. Selectiegesprek
We besteden veel aan de selectie van de juiste kandidaten. Hierbij letten we op de aanwezige basis (opleidingsniveau, competenties en vaardigheden), maar vooral aan de intrinsieke motivatie van de kandidaat.

2. Scholing
Via onze opleidingen brengen we je de benodigde basiskennis bij. De mogelijkheden zijn:

Onze opleidingen zijn interactief, praktijkgericht en (daar waar mogelijk) geaccrediteerd door de kwaliteitsregisters (SKJ / KIWA)

3. Realiseren werkervaringsplaats
Bij een opdrachtgever in ons netwerk proberen wij een werkervaringsplaats te realiseren. De kandidaat kan de stof uit de opleidingen in de praktijk brengen en werkervaring opdoen. Daar waar er sprake is van een uitkering, gaat het om een werkervaringsplek met behoud van uitkering.

4. Coaching
De kandidaat wordt tijdens de werkervaringsplaats gecoacht door een professional van SHMC.

5. Werk!
Het uiteindelijke doel is het realiseren van een betaald dienstverband. Mogelijk bij SHMC, mogelijk bij de opdrachtgever van de werkervaringsplaats en mogelijk elders.