Basiscursus schuldhulpverlening

Voor het brede sociale domein– Voor en door professionals

Deze basiscursus wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,5

Quote deelnemer:
“Energieke docent met veel kennis en ervaring”

Schuldhulpverlening
Ben jij werkzaam in het sociaal domein en kom jij in je dagelijkse werk mensen tegen met financiële problemen? Vraag jij je wel eens af hoe je deze mensen zou kunnen helpen, maar ontbreekt het je simpelweg aan tijd en kennis?
Volledig herkenbaar, maar juist jouw hulp is van essentieel belang om mensen te bewegen richting de juiste vorm van (schuld)hulpverlening.

Wat bieden wij je?
SHMC verzorgt een eendaagse basiscursus schuldhulpverlening voor iedereen die werkzaam is in het sociaal domein. Door middel van deze basiscursus helpen we je op weg om financiële problemen te herkennen en de klant de juiste informatie te geven.

Docent
Als docent voor deze basiscursus zetten wij Miriam van Bostelen in. Miriam heeft ruim 15 jaar ervaring als schuldhulpverlener en is momenteel werkzaam als projectleider en adviseur, waarbij zij zich vooral bezig houdt met het onderwerp schuldhulpverlening binnen het integrale brede sociaal domein. Deze basiscursus is vóór de professional en wordt gegeven dóór een professional om zodoende samen het verschil te kunnen maken en de klant te begeleiden naar een schuldenvrije toekomst.

Doel
Na deze dag beschik je over basiskennis van schuldhulpverlening, kun je de signalen die duiden op financiële problemen beter herkennen en kun je beter advies uitbrengen aan je klant.

Deze basiscursus is zodoende een cursus voor de professional én door een professional om samen het verschil te kunnen maken en de klant te begeleiden naar een schuldenvrije toekomst.

Programma
De docent neemt je mee in de wereld die schuldhulpverlening heet.

Onderwerpen:
Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
– De verschillende vormen van schuldhulpverlening;
– De bijbehorende procedures;
– Het herkennen van financiële problemen;
– Praktische handvatten om eventueel bij te kunnen dragen aan een oplossing;
– Een integrale aanpak van schulden en armoede.

Methodiek:
– Interactief;
– Veel praktijkvoorbeelden;
– Volop ruimte voor je eigen inbreng en vragen.

Waar en wanneer?
De basiscursus schuldhulpverlening vindt plaats op maandag 29 maart 2021 van 9:00 tot 16:00 uur. Deze cursus vindt plaats in het Hotel van der Valk in Drachten. Tussen de middag wordt je een lunch aangeboden.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze basiscursus bedragen € 320,- per persoon. Dit is inclusief cursusmateriaal en lunch en exclusief BTW.

Certificaat van deelname
Na afloop van de basiscursus ontvang je een certificaat van deelname

Aanmelding
Je kunt je aanmelden via info@shmc.nl

Meld je nu aan voor de Basiscursus Schuldhulpverlening