Ervaren inkomensconsulent

Voor een opdrachtgever in de provincie Friesland zijn wij op zoek naar een ervaren inkomensconsulent (36 uur).

Functieomschrijving

  • Je voert taken uit die betrekking hebben op het beoordelen en afhandelen van aanvragen bijzondere bijstand en minimaregelingen, mutaties, signalen, fraudeonderzoeken en heronderzoeken in het kader van de Participatiewet;
  • Je onderzoekt, adviseert en stelt rapportages, adviezen en beschikkingen op;
  • Je verstrekt informatie aan cliënten over de wet- en regelgeving, rechten en plichten en procedures.

Kennis en opleiding

  • HBO werk- en denkniveau met sociaal juridische kennis;
  • Je beschikt over actuele kennis van relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van sociale zekerheidswetgeving, belastingen en sociale voorzieningen;
  • Je bent minimaal een jaar werkzaam in dit vakgebied;
  • Je beschikt bij voorkeur over ervaring in het werken met GWS en PKO.

Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij SHMC

Bij SHMC is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingen die passen bij jouw ontwikkeling. Zo kun je nieuwe stappen zetten binnen jouw loopbaan in het sociale domein. SHMC biedt een salaris dat passend is bij jouw opleiding en ervaring, daarnaast is er sprake van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer op deze vacature!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Stuur ons dan je cv en motivatie! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.

We zijn op zoek naar de beste professionals binnen het vakgebied van Werk, Inkomen en Zorg voor de leukste opdrachten bij gemeenten en sociale diensten.

SHMC is hèt gespecialiseerde bureau op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg in Noord Nederland. We hebben alle kennis, specialisten en trainingen in huis om jou de loopbaan binnen het Sociaal Domein te bieden, die jij wenst.