Re-integratieconsulent Statushouders

Voor een opdrachtgever in de provincie Flevoland zijn we voor langere tijd op zoek naar een re-integratieconsulent statushouders (36 uur).

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een consulent die met name op het netwerkplatform actief is met statushouders. De begeleiding is niet alleen op de inburgering gericht, maar juist en vooral ook op de taalvaardigheden, scholing en arbeidsmogelijkheden. De nadruk zal liggen op individuele begeleiding, waarbij soms omwille van efficiency en resultaat ook kan worden uitgeweken naar een groepsgerichte aanpak.

De consulent voert de regie op de klant/statushouder en is bij uitstek de front-office medewerker voor onze klant. Niet alleen moet er intern regie gevoerd worden op het (werk)proces, maar ook extern moet gewerkt worden aan relatiebeheer en het onderhouden van contacten.

Het gaat vooral om het enthousiasmeren, motiveren en coachen van mensen. Maar de consulent die wij zoeken zal daarbij deze talenten moeten combineren met een gedegen kennis van de statushouders en hun achtergrond. De consulent moet dan ook buiten kaders kunnen en willen denken.

Wij zoeken iemand die om kan gaan met diverse culturele gevoeligheden, de normen en waarden van onze samenleving kan uitleggen en goed georiënteerd is op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Kennis en opleiding

  • Afgeronde HBO-opleiding;
  • minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 3 jaar Participatiewet én de doelgroep Statushouders binnen een gemeente;
  • Kennis van de sociale kaart in Dronten en de regio is een pre;
  • Arabisch en Nederlands sprekend; dit wordt tijdens het sollicitatiegesprek nader getoetst;
  • Onderkennen van meervoudig vragen en Multi-problematiek vragen.

Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij SHMC

Bij SHMC is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingen die passen bij jouw ontwikkeling. Zo kun je nieuwe stappen zetten binnen jouw loopbaan in het sociale domein. SHMC biedt een salaris dat passend is bij jouw opleiding en ervaring, daarnaast is er sprake van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer op deze vacature!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Stuur ons dan je cv en motivatie! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.

We zijn op zoek naar de beste professionals binnen het vakgebied van Werk, Inkomen en Zorg voor de leukste opdrachten bij gemeenten en sociale diensten.

SHMC is hèt gespecialiseerde bureau op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg in Noord Nederland. We hebben alle kennis, specialisten en trainingen in huis om jou de loopbaan binnen het Sociaal Domein te bieden, die jij wenst.