Referenten projecten

Gemeente Midden-Drenthe
Flexibele inzet voor uitvoeren administratieve vooronderzoeken handhavingsproject RIEC (2021)
“Een specialist van SHMC is gedurende enkele weken flexibel ingezet om ons te ontlasten bij zeer specifieke onderzoeken. SHMC heeft de onderzoeksvragen van het RIEC verhelderd en daarna in korte tijd de werkzaamheden naar volle tevredenheid afgerond” (Teamleider Inkomen, Werk en Onderwijs)

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
Betreft: Flexibele inzet uitvoeren interne controle Tozo & heronderzoeken participatieplaatsen (2020)
“SHMC heeft ons het afgelopen jaar meerdere keren geholpen door complexe en politiekgevoelige extra werkzaamheden projectmatig en onder tijdsdruk uit te voeren. De werkzaamheden zijn in korte tijd en met flexibele inzet binnen de deadlines uitgevoerd en er werd goed werk geleverd.” (Teamcoach)

Gemeente Oldambt
Screening afspraakbanen – De klantsituatie in beeld brengen en voor alle personen die mogelijk behoren tot het doelgroepenregister samen met de betrokkene een aanvraag indienen (2019)
”Een goede samenwerking met een team van professionals met gespecialiseerde kennis” (Teamleider Werk en inkomen)

Gemeente Zwolle
Project In Beeld – Individuele gesprekken met bijna 2.000 bijstandsgerechtigden. Enerzijds om Sonar zodanig te vullen, zodat werkgevers en accountmanagers inzicht hebben in de beschikbaarheid van de betreffende klant. Anderzijds om inzicht te krijgen in de motivatie, presentatie en directe mogelijkheden van de klant en om de gemeente te adviseren over het te volgen dienstverleningspad (2017 en 2018)
“SHMC heeft onze vraag vertaald in een plan van aanpak dat kwaliteit uitstraalt en waarin de juiste oplossing voor ons probleem wordt geboden. Deze kwaliteit blijkt niet alleen uit het plan van aanpak, maar is ook waargemaakt in de praktijk!” (Afdelingshoofd Werk, Re-integratie en Arbeidsontwikkeling)

Gemeente Groningen
Project Kansen in Kaart – Thuisgesprekken met 5.000 bijstandsgerechtigden die al langere tijd geen ondersteuning meer hebben gehad van de gemeente. Doel van die gesprekken is om de bestaande maatschappelijke deelname in beeld te brengen en/of mensen na te laten denken over de vraag of en (zo ja) hoe zij actief willen worden. (2015 – 2018)
“Gisteren de leukste werkvraag sinds tijden gehad: “Maak van de brief aan de raad over het ‘Kansen in Kaart-project’ een trotsere en positievere brief!” Dit kunnen jullie als SHMC als een groot compliment opvatten. Ik denk dat het college trots en positief is op al die mensen met een bijstandsuitkering die maatschappelijk actief zijn en nog actiever worden. En ik denk dat het college trots en positief is over de integere oprechte aanpak en uitvoering van SHMC in het Kansen in Kaart-project’. Die pluim kunnen jullie op je hoed zetten.’ (beleidsmedewerker)

“Ze (de projectmedewerker) luisterde echt naar mij en was oprecht geïnteresseerd” (deelnemer klantenpanel)

“Ze (de ‘Kansen in Kaart-medewerker’) vatte de koe meteen bij de horens. Ze ging meteen met mij op pad naar een plek die haar passend bij mij leek. Dat voelde heel goed. Ik heb daar twee weken proef gedraaid en ik ben er nu nog steeds aan het werk, met veel plezier” (deelnemer klantenpanel)